Verlof
Colegio Nigel Matthew maakt onderscheid tussen twee soorten verlof:
 
Regulier verlof komt vaak voor, bijvoorbeeld wanneer een leerling een afspraak heeft bij een medisch specialist of huisarts, een bezoek bij een overheidsinstantie, maar ook in geval van een huwelijk of uitvaart. Voor dit verlof dient de leerling zich te melden bij de betreffende conrector en krijgt hij/zij een ‘met-toestemming-naar-huis’-brief mee.  De ouders vullen dit formulier in en de leerling levert het de volgende dag in bij de administratie, in de daarvoor bestemde brievenbus.
 
Bijzonder verlof komt voornamelijk voor bij leerlingen die om sportieve of artistieke doelen het land vertegenwoordigen in het buitenland, maar ook in geval van gezinshereniging of medisch onderzoek. Om dit verlof geaccordeerd te krijgen dient een formulier ingevuld te worden en wederom in te dienen bij de schooladministratie, voorzien van de nodige documentatie inzake de reisverantwoording. Het formulier is op te vragen bij de schooladministratie. Hierbij worden de regels van leerplicht aangehouden.
 
Vakantie
Voor het schooljaar 2024 – 2025 gelden de volgende vakantie en ATV-dagen.
Let op: verzoek om verlof in verband met vakantie die buiten de van overheidswege vastgestelde vakantiedagen vallen wordenniet gehonoreerd. Indien de leerling toch op vakantie gaat en daardoor een of meer toetsen mist, zullen deze toetsen niet ingehaald worden.
Voor vakantieplanning van andere schooljaren kun je de website van Directie Onderwijs Aruba raadplegen
https://www.ea.aw/pages/wp-content/uploads/v/vakantie/2024-2025-vakantierooster-atv-onderwijspersoneel-correctie.pdf .